Nordic Capital verkoopt Brink Group aan H2 Equity partners

Nordic Capital verkoopt Brink Group aan H2 Equity partners
Nordic Capital Funds VI en VII hebben een akkoord gesloten om Brink Group B.V. te verkopen aan H2 Equity Partners Fund IV. De nieuwe eigenaar zal de groei en de strategie van het bedrijf blijven steunen.

Brink is een van de wereldwijde marktleiders in trekhaak systemen. Brink ontwikkelt, fabriceert en verkoopt vaste, afneembare en wegdraaibare trekhaken in alle grote West-Europese markten en internationaal aan alle grote autofabrikanten. Brink heeft ongeveer 600 medewerkers in zeven en landen en vijf productielocaties in Nederland, Frankrijk, Engeland en Zuid-Afrika.

“Ten tijde dat Nordic Capital eigenaar was, heeft Brink continu geïnvesteerd in innovatieve projecten, uitbreiding en vernieuwing van de productie setup. Sinds de spin-off van Thule Group is Brink in staat geweest om de ontwikkelingen door te zetten met volledige focus op de kernactiviteiten, wat het bedrijf ten goede is gekomen”, zegt Hans Eckerström namens Nordic Capital en bestuurslid van Brink.

Gerrit de Graaf, CEO van Brink Group, reageert hierop: “We zijn blij met deze belangrijke stap in de geschiedenis van Brink Group. H2 is een toonaangevende Europese investeringsmaatschappij met een praktische houding die goed aansluit bij onze ambitie. De richting van het bedrijf die in de recente jaren is gezet, om te leveren en service te bieden aan onze OE en AM klanten met een ‘perfect fit’, zal verder worden uitgerold. Ik wil Nordic Capital bedanken voor hun voortdurende steun tijdens het uitrollen van deze strategie en bijbehorende investeringen tijdens hun eigendom”.

Harmen Geerts, partner van H2: “De investering in Brink Group past in de strategie van H2. Brink Group is een sterk bedrijf, die haar leidende rol uitbreidt en versterkt in de Europese trekhaken markt door een focus op innovatie, marketing en productontwikkeling. In overeenstemming met deze richting zijn er aanzienlijke mogelijkheden om Brink Group verder te ontwikkelen.”

Brink Group is een spin-off van de trekhaken divisie van Thule Group. De spin-off vond plaats in september 2014 en was in overeenstemming met de strategische richting die beide bedrijven hebben om door te gaan met volledige focus op hun eigen kernactiviteiten.
Met de overeenkomst is voldaan aan verschillende voorwaarden, met inbegrip van de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

Nordic Capital