De Brink Group is 1 van de grootste trekhaakproducenten van Europa. Het levert rechtstreeks aan de meeste Europese autofabrikanten en is marktleider in de aftermarket.

Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn de nodige maatregelen ingevoerd door het Corona crisisteam zowel in de fabriek als op kantoor in Staphorst zodat medewerkers veilig kunnen werken. De productielijnen zijn zo aangepast dat de 1,5 meter regel overal mogelijk is. Alle kantoormedewerkers is gevraagd om vanaf half maart thuis te werken en er zijn geen externe bezoekers meer toegelaten, behalve leveranciers die op veilige afstand moeten blijven. Verder is al heel snel besloten om de kantine te sluiten, omdat dit de plek was waar het meeste risico op overdracht is. Deze maatregelen hebben ertoe geleid dat tot op heden gelukkig geen enkele Brink medewerker in Staphorst besmet is door het virus.

Door de sluiting van de meeste autofabrikanten sinds tweede helft van maart en de (gedeeltelijke) lock down in belangrijke Brink landen Duitsland, Frankrijk, België en Engeland werd de beslissing genomen om de fabriek in Frankrijk (Reims) te sluiten vanaf 23 maart en de locatie in Nederland (Staphorst) vanaf 30 maart. Voor de aftermarket bleven het magazijn en customer service open, want in Nederland (maar ook Denemarken) blijft de vraag op een redelijk peil, omdat garages en montagepunten nog steeds open zijn gebleven.

Na het bericht dat Europese fabrieken van sommige autofabrikanten weer zullen open gaan eind april, is besloten om in Staphorst na Pasen de productie weer geleidelijk op te starten.

Woordvoerder Koen Buyst: “We starten op 14 april op een verantwoorde manier met 1 shift in Staphorst. Op die manier kunnen we half-fabrikaten die al in het productieproces zaten afwerken en nieuwe bestellingen grondig voorbereiden. In deze eerste fase zullen de volumes nog laag zijn en onze prioriteit is natuurlijk een veilige werkomgeving voor de medewerkers.’’

Leave a Reply